Stödjande samtal

Stödjande samtal

Det är krävande att genomgå provrörsbefruktning eller donationsbehandling. Inte sällan innebär det att leva i en känslomässig berg- och dalbana där besvikelser och förhoppningar avlöser varandra. Dessutom är det inte ovanligt att en känsla av maktlöshet infinner sig; ni ställs inför någonting som ni själva inte har så stora möjligheter att påverka, framtiden känns osäker och det är svårt att planera.

Vid samtal efter behandling som inte lett till graviditet önskar ganska många par återuppta försöken så snabbt som möjligt. Det kan dock vara betydelsefullt med en period av vila för att både kropp och psyke ska få hämta nya krafter.

Även om en behandling medför graviditet kan det finnas behov av stöd. Personalen på kliniken är van att bemöta par i liknande situationer som er såväl före, under som efter behandlingen. Vi kan hjälpa till med en psykologkontakt, bekostas av paret själva. Det kan vara till hjälp att formulera och bearbeta känslor och tankar, antingen tillsammans eller var och en för sig.

I de fall behandlingen behöver en psykologisk bedömning innan, kan du boka en tid själv nedan.

 

Charlotte af Ekenstam
Leg. psykolog
Artillerigatan 28 C
Stockholm
caepsykolog@gmail.com
0763-274179

Annika Mörner
Leg. psykolog och leg. psykoterapeut
Upplandsgatan 49
Stockholm
annika.morner@gmail.com
073-7086978

Magnus Sjöström
Socionom och leg. psykoterapeut
Bastugatan 14B
Stockholm
http://www.kairos-psykoterapi.com
0709-855153